Så här går det till


Jag är på grund av hälsoskäl inte längre verksam som fotograf.

Vi pratar först, via telefon eller mail. Har du idéer om hur du vill att dina bilder ska se ut så diskuterar vi det. Vet du inte hur du vill ha det kommer jag med förslag. Jag fotograferar alltid i naturligt ljus, gärna utomhus. Katter kan förstås vara inne om det är där de känner sig trygga. Om Flicka håller en kycklingdu inte kan släppa din hund lös var som helst kan vi vara i en rastgård eller annat inhägnat område för springbilder, det går också bra att ha hunden i långlina/flexikoppel. Porträtt går bra var som helst, koppel redigerar jag bort i efterhand. Är du orolig för att din hund är för ouppfostrad för en fotosession? Ingen fara, vi leker fram det uttryck vi vill ha, jag har lång erfarenhet av hundar i alla stadier av träning, inklusive ingen träning alls! Hästar kan vara i sin hage om du vill ha bilder utan grimma/träns. Vill du ha bilder där hästen springer så försöker vi ordna det, kanske får du springa lite själv också :) Har du andra djur så kommer vi överens om hur vi bäst lägger upp fotograferingen för att både du och ditt djur ska trivas och känna er trygga.

När fotograferingen är klar jobbar jag vidare med bilderna och du kan räkna med att ha ett urval inom en vecka, är det bråttom gör jag förstås vad jag kan för att bli klar i tid. Bilderna kan vara både i färg och svartvitt, beroende på vad du föredrar. Du får ett lösenord till ett galleri på hemsidan där dina bilder kommer att finnas. Där kan du i lugn och ro bestämma dig för vilka du vill ha utskrifter av. Blev bilderna inte som du tänkt dig hör du av dig så ses vi en gång till och tar nya. Jag blir inte ledsen över det, jag vet att vi alla tycker olika och att det ibland kan vara svårt att förmedla hur du vill att dina bilder ska se ut – kanske är det en speciell känsla du är ute efter som inte kommit fram.

När du bestämt dig så skickar jag dina webbilder till dig. Dessa får användas fritt i sociala media med min logga. Du får inte förändra bilden på något sätt – hör av dig till mig om du vill ha något ändrat så löser vi det! Du kan också beställa flera bilder och även utskrifter. Kanske vill du ha dina bilder tryckta på canvasduk, eller i en bok.

Har du ett gammalt djur och vill ha några sista bilder så kan det vara skönt att veta att jag är lugn och trygg. Jag låter en fotografering ta tid och allt sker på djurets villkor. Jag är också van att möta människor i alla livets stadier, en tår eller två vid en älskad väns sida skrämmer mig inte.

Jag ser fram emot att höra av dig!